Unit 1 Test

This Unit Test is also available in Русский.

Congratulations on making through all the lessons in Unit 1!

In addition to the small tests at the end of every 8 lessons, there will always be one major test at the end of every unit. These unit tests will cover things that you learned from the previous 25 lessons of the unit.

They may be difficult, but that is okay! Difficult is good! Nobody learns anything by doing something easy.

Good luck, and if you have any questions, feel free to ask on our Forum!

There are three sections to this test.

  1. Comprehension
  2. Grammar
  3. Listening
    (Audio transcripts are provided for the listening section after the test)

Jump to:


Audio Transcripts




1 – 2) Read the Korean sentence and answer the question after it:

1) 저는 밥을 먹기 전에 운동을 하고 싶었어요. 하지만 저는 너무 피곤했어요. 운동하지 않았어요.

When did you exercise?

a) Before eating
b) After eating
c) I didn’t exercise
d) After I slept


2) 탁자가 의자보다 더 크고 침대는 가장 컸어요

Which of the following is the smallest?

a) Chair
b) Table
c) Desk
d) Bed


3 – 4) Read the following and answer the next two questions:

예쁜 여자가 저의 누나예요
똑똑한 남자는 저의 아버지예요
작은 여자는 저의 여동생이에요
잘생긴 남자는 저의 남동생이에요
아름다운 사람은 저의 엄마예요
3) Who is your older sister?

a) the beautiful person
b) the pretty girl
c) the small girl
d) the smart girl


4) Which best describes your father?

a) handsome
b) smart
c) small
d) pretty


5) Choose the incorrect sentence:

a) 저는 귀엽단 여자를 좋아해요
b) 그 여자는 어려운 시험을 보고 있다
c) 저는 저의 누나의 이름을 불렀어요
d) 저의 아버지는 저 먼 집에서 살고 있어요


6) Choose the incorrect sentence:

a) 나는 남동생 두 명이 있어
b) 3년 전에 저는 의사가 되고 싶었어요
c) 저는 아무데나 먹고 싶지 않아요
d) 영화를 본 후에 친구들을 만났어요


7 – 8) Choose the correct answer to the following two Korean questions:

7) 점심으로 뭐 먹었어요?

a) 6시에 먹었어
b) 엄마랑 먹었어
c) 집에서 먹었어
d) 아무것도 먹지 않았어


8) 사람 몇 명 만날 거야?

a) 세 명
b) 아무도 만나지 않았어
c) 세 명 만나지 않았어
d) 명동에서 만날 거야


9 – 10) Read the Korean sentences and answer the following two questions:

4년 전에 한국에서 살았다
4개월 후에 한국에서 의사가 될 것이다
4주 후에 한국에 갈 것이다
네 시간 동안 잤다
4분 안에 친구가 올 것이다

9) At what point will/did you live in Korea?

a) 4 years ago
b) 4 years from now
c) now
d) I’ve never lived in Korea


10) What will happen within the next 4 minutes?

a) My friend will come
b) I will fall asleep
c) My friend will leave
d) I will wake up







11) Which of the following is not conjugated to the future tense?

a) 저는 밥을 먹겠어요
b) 저는 밥을 먹을 것입니다
c) 저는 밥을 먹을 거예요
d) 저는 밥을 먹고 있어요


12) Choose the incorrect usage of honorifics:

a) 저는 친구를 만났습니다
b) 제가 친구를 만나기 전에 엄마랑 싸웠어
c) 너의 한국어실력이 빨리 늘었어
d) 나는 과일을 먹고 싶어


13 – 14) Which particle can replace the particle underlined in the sentence?
13) 저는 한국에서 캐나다까지 비행기를 열두 시간 동안 탔어요

a) 로
b) 에게
c) 부터
d) 만


14) 지난 여름에 한 달 동안 친구들이랑 미국에 갔다

a) 에 대해
b) 과 함께
c) 을 위해
d) 에게서


15 – 16) Fill in the blank of the following sentence with the correct particle:


– 빵을 샀어?
– 아니요 사과___ 샀어요

a) 만
b) 까지
c) 가
d) 에



그 차를 왜 샀어요?
저의 아내_____ 주고 싶어요

a) 들
b) 에게서
c) 에게
d) 부터


17) Choose the correct sentence:

a) 문이 닫았다
b) 수업이 끝냈다
c) 불을 끄졌다
d) 창문이 열려 있다


18) Choose the word that can be placed in all three situations:

저는 모자를 ______
편지를 _____ 전에 생각했다
그런 물건을 많이 _____

a) 들다
b) 쓰다
c) 걸리다
d) 가다


19 – 20) Choose the most natural answers to fill into the blanks:

지금 뭐 해?
나는 지금 친구와 영화를 보 __________

a) 고 있어
b) 아져
c) 았어
d) 지 못해



도서관에서 누군가 있어요?
지금 ______ 없어요.

a) 아무데도
b) 아무도
c) 아무나
d) 아무거나




Listen to the file

What did the man eat for dinner?

a) Rice
b) Nothing
c) Korean food
d) Chinese food




Listen to the file

When will the man go home?

a) He is already home
b) One hour from now
c) After 10:00
d) Now



Listen to the file

Who is the person they are talking about?

a) a Korean teacher
b) a match teacher
c) a Korean person
d) a doctor



Listen to the file

Which University does the man attend?

a) Seoul University
b) Hanyang University
c) He doesn’t go to any university
d) Konkuk University



Listen to the file

Which of the following is true?

a) The man is at the park now
b) The man is at the museum now
c) The man is going to the park now
d) The man wants to go to the museum before going to the park







Audio Transcripts

여: 저녁으로 뭐 먹었어요?
남: 아무것도 안 먹었어요


여: 집에 언제 가요?
남: 한 시간 후에 갈 거예요


여: 그 사람은 누구예요?
남: 그 사람은 저의 한국어 선생님이에요


여: 어느 대학교를 다녀요?
남: 지금 대학생이 아니에요. 고등학교에서 졸업하고 바로 일했어요..


여: 공원에 가고 싶어요?
남: 공원에 가기 전에 박물관에 가고 싶어요.



1) C
2) A
3) B
4) B
5) A
6) C
7) D
8) A
9) A
10) A
11) D
12) B
13) C
14) B
15) A
16) C
17) D
18) B
19) A
20) B
21) B
22) B
23) A
24) C
25) D



And with that, you are finished Unit 1!
Was the test too difficult? Feel free to ask us any questions or go back to and of the Lessons in Unit 1 to review something.

All done with Unit 1? Then why not move on to Unit 2 where you can learn more complex grammar. Want to head straight to our next lesson? Check out Lesson 26 in Unit 2.