Menu Close

تاقیکردنەوەی بچووک

تاقیکردنەوەی بچووک

هەموو وانەکانی 9_16 تەواو بوون؟ ئێستا کاتی ئەوە هاتووە تاقی ئەنجام بدەیت بزانیت هەموو شتێکت بە باشی لەبیرە؟ وەک پێشتر وتم لەگەڵ تاقیکردنەوەی بچووکی پێشوو، تاقیکردنەوەیەکی وەک ئەم پۆست دەکرێت دوای هەر گروپێک لە 8 وانە. هەرچەندە زۆر بچووکن، بەڵام کاتێک فێری زمانی کۆری بووم، ئەم جۆرە تاقیکردنەوانەم نەبووە – بەڵام خۆزگەم دەکرد!

ئەگەر شتێکت لەبیر کرد، خەمت نەبێت! دەتوانیت هەمیشە بگەڕێیتەوە و پێداچوونەوە بەو شتانە بکەیت کە لەبیرت چووەبە هەر دوو ڕێگاکە، بەختێکی باش لە تاقیکردنەوەکە!

وەڵامەکان لە خوارەوەی لاپەڕەکەدان

شێوی فرمانی دروستی 이다 هەڵبژێرە:

a) 나는 작년에 대학생이야
b)나는 내일 학교에 가일 거야
c)선생님들은 보통 좋은 사람들이야
d)저의 형은 지금 의사였습니다

2) شێوەی فرمانی کاتی داهاتووی هەڵە هەڵبژێرە:

a) 나는 내일 학교에 가겠어
b) 나는 내일 학교에 갈 거야
c) 나는 내일 학교에 갈 것이야
d) 나는 내일 학교에 갈 겠이야

3) بەکارهێنانی هەڵەی ژمێرێک هەڵبژێرە:

a) 사람 세 개는 올 것입니다
b) 저는 책 두 권을 샀어요
c) 나는 어제 운동을 두 번 했어
d) 저의 친구는 두 개의 펜이 있어요

4) ڕستەی هەڵە هەڵبژێرە:

a) 이 수업은 저의 지난 수업이에요
b) 저는 마지막 사람을 좋아했어요
c) 나는 어제 공항에 처음 갔어
d) 처음에 나는 그 사람을 싫어했어

5) بەکارهێنانی هەڵەی وشەی 동안 هەڵبژێرە

a) 나는 2주 동안 캐나다에 있었어
b) 나는 다음 주 동안 학교에 안 갈 거야
c) 나는 45분 동안 기다렸어
d) 나는 2년 동안 외국에서 살았어

6) کام لەمانەی خوارەوە بە هاوبەشی لەگەڵ ژمارەیەکی چینی-کۆری بەکارناهێنرێت:
a) 주
b) 개월
c) 분
d) 달

٧ ئەم سێ ڕستەیەی خوارەوە بخوێنەرەوە و ڕیزبەندی دروستی ئەو ئامرازە یاریدەدەرانە هەڵبژێرە کە دەتوانرێت بخرێتە ناو خاڵە سپییەکانی 1-3. سێ ڕستەکە جۆرێک لە چیرۆکێک دەچن، هەریەکەیان بە رێککەوت ڕوودەدەن.

나는 사과_1_ 사고 싶었어.
가게_2_ 갔어
하지만 바나나_3_ 샀어.

a) b) c) d)
를 로 를 만
로 만 만 를
만 를 로 로

8) کام لەمانەی خوارەوە مانای “و” نادەت؟

a) 과
b) 랑
c) 과 함께
d) 이랑

9) بەکارهێنانی هەڵەی ئەو بەشەی کە هێڵکاری کراوە هەڵبژێرە:

a) 저의 회사는 저에게 돈을 줬어요
b) 저의 회사는 저를 위해 선물을 샀어요
c) 저는 회사에 대해 선물을 받았어요
d) 저는 회사로부터 선물을 받았어요

10) کام لەمانەی خوارەوە بەکارهێنانی هەڵەی کاری بکەر نادیارە:

a) 컴퓨터가 켰어요
b) 그것은 값에 포함된다
c) 숙제가 다 끝났어요
d) 집은 작년에 지어졌어요

11) بەکارهێنانی هەڵەی وشەی 걸리다 هەڵبژێرە:

a) 나는 옷을 걸렸어
b) 나는 줄에 걸렸어
c) 나는 감기에 걸렸어
d) 서울까지 두 시간 걸렸어

12) بەکارهێنانی دروستی ئەو بەشەی کە هێڵکاری کراوە هەڵبژێرە:

a) 나의 머리 색깔은 자연스럽게이다
b) 학생들은 문제를 과학적으로 봤어요
c) 결과는 너무 실망적일것이다
d) 저는 역사적이다 곳에 갔어요

وڵامەکان:

1) c
2) d
3) a
4) a
5) b
6) d
7) a
8) c
9) c
10) a
11) a
12) b

ئێستا کە وانەی9– 16 تەواو بوویت، بۆچی نەچیتە سەر
وانەکانی 17 _ 25 ؟
زۆر بە توندی تاقی بکەرەوە؟ هەوڵبدە بگەڕێیتەوە بۆ ئەوەی لە وانەکانی 9_ 16 فێربوویت بۆ ئەوەی بزانیت چی بە هەڵەدا چووە.
یان، ڕاستەوخۆ بچۆ بۆ وانەی 17.

ئەگەر هەر پرسیارێک یان سەرنجێکتان هەیە، ئازادانە پۆستێک لە مەکۆکەکان بکەن!

We are running a sale on all of our Workbooks. Buy all Workbooks from Unit 1 to Unit 6 and save $25!